Concert Sound Essence of Nature

Presentatie van Natuurfoto’s met Live Muziek

 

 

   
        Promotiefilmpje Light of Life                       Promotiefilmpje WordWideWeb           

Even voorstellen: Nicole, Siem, Ronald en Jacqueline.

Sound Essence of Nature is het beste te omschrijven als een natuurfotoshow-concert, een symbiose tussen Nectar en Leven in verwondering.

Het concert ontvouwt zich vanuit een fijnbesnaarde afstemming van de drie uitvoerende musici van Nectar op de kunstzinnige natuurbeelden van Leven in verwondering.Jacqueline, Nicole en Percusiem spelen musicale improvisaties die telkens weer verrassend zijn. Ze musiceren vanuit innerlijke Stilte; het ene moment energiek en beweeglijk, het andere moment verstillend, ruimte gevend en meditatief. Zij bespelen diverse instrumenten, zoals electronische piano, orgel, snaarinstrumenten (swaramandala en nada tarangini), klankbuizen en klankschalen, diverse percussie-instrumenten en (alt)dwarsfluit.

Kunstzinnig natuurfotograaf Ronald geeft met zijn beeldverhaal Levenslicht, lofzang op de mikrokosmos een inkijkje in de magische, haast surrealistische lichtwereld van de mossen. Het licht in zijn beelden varieert van dreigend, onheilspellend en overdonderend  tot fragiel, lentezacht en hemels. Mossen vormen de natuurlijke figuranten. Levenslicht laat naast de lichtwereld van de mossen ook zeven sferen zien. Zo neemt Levenslicht je mee in een verrassende, ongekende en soms overweldigende reis waarin het kleine de schoonheid van het grootse mag raken.
Ook de andere beeldverhalen, zoals Transformatie (metamorfose van een libel), WorldWideWeb (spinnenwebben en fonkelende parels), Wiegend in de wind (ontluikende bosanemonen), Vlinderpracht en Bruine kikkers aan het woord zijn oog- en oorstrelend.

Nicole en Jacqueline

In Sound Essence of Nature dringen Jacqueline, Nicole, Percusiem en Ronald gezamenlijk zo diep door in de manifeste natuur dat de vertrouwde vormen en beelden lijken te verdwijnen. Alle associaties vallen weg: er zijn geen bekende melodielijnen, ritmes en composities meer. Zo ontsluiten zij de essentie die ín de natuur besloten ligt. Zij raken aan deze essentie via beeld en muziek, via licht, trilling en klank. ‘Sound’ kunnen we hierbij begrijpen als klank, als geluid, maar ook als betrouwbaar, solide, deugdelijk. Sound staat voor al wat wezenlijk, voedend en inspirerend is.

Dat we in klank en beeld samen een verrassende reis mogen maken...

Nicole en Siem


Iets te vieren?

Dient zich een bijzondere gelegenheid aan, die u op speciale wijze, met ruimte voor verstilling, samen met uw familie, vrienden en/of collega's wilt vieren? Wij verzorgen graag een natuurfotoshow-concert voor u!
Jacqueline van Koolwijk: info@vrijeklanken.nl of Ronald Peeters: 06-19601101