Natuurconcert Sound Essence of Nature

Presentatie van Natuurfoto’s met Live Muziek


Bekijk hier twee promotiefilmpjes.

 

Even voorstellen: Nicole, Siem, Ronald en Jacqueline.

 

Sound Essence of Nature is het beste te omschrijven als een natuurfotoshow-concert, een symbiose tussen Nectar en Leven in verwondering.

Het concert ontvouwt zich vanuit een fijnbesnaarde afstemming van de drie uitvoerende musici van Nectar op de poëtische natuurbeelden uit de fotoshow Levenslicht.

Jacqueline, Nicole en Percusiem spelen musicale improvisaties die telkens weer verrassend zijn. Ze musiceren vanuit innerlijke Stilte; het ene moment energiek en beweeglijk, het andere moment verstillend, ruimte gevend en meditatief. Zij bespelen diverse instrumenten, zoals electronische piano, orgel, snaarinstrumenten (swaramandala en nada tarangini), klankbuizen en klankschalen, diverse percussie-instrumenten en (alt)dwarsfluit.

Natuurfotograaf Ronald geeft met zijn fotoshow Levenslicht, lofzang op de mikrokos’mos’  een inkijkje in de magische, haast surrealistische lichtwereld van de mossen. Het licht in zijn beelden varieert van dreigend, onheilspellend en overdonderend  tot fragiel, lentezacht en hemels. Mossen vormen de natuurlijke figuranten. Levenslicht laat naast de lichtwereld van de mossen ook zeven sferen zien. Zo neemt Levenslicht je mee in een verrassende, ongekende en soms overweldigende reis waarin het kleine de schoonheid van het grootse mag raken.
Ook de andere fotoshows, zoals Transformatie (metamorfose van een libel), WorldWideWeb (spinnenwebben en fonkelende parels), Wiegend in de wind (ontluikende bosanemonen), Vlinderpracht enBruine kikkers aan het woord zijn oog- en oorstrelend.

In Sound Essence of Nature dringen Jacqueline, Nicole, Percusiem en Ronald gezamenlijk zo diep door in de manifeste natuur dat de vertrouwde vormen en beelden lijken te verdwijnen. Alle associaties vallen weg: er zijn geen bekende melodielijnen, ritmes en composities meer. Zo ontsluiten zij de essentie die ín de natuur besloten ligt. Zij raken aan deze essentie via beeld en muziek, via licht trilling en klank. ‘Sound’ kunnen we hierbij begrijpen als klank, als geluid, maar ook als betrouwbaar, solide, deugdelijk. Sound staat voor al wat wezenlijk, voedend en inspirerend is.

Dat we in klank en beeld samen een verrassende reis mogen maken...


Iets te vieren?

Dient zich een bijzondere gelegenheid aan, die u op speciale wijze, met ruimte voor verstilling, samen met uw familie, vrienden en/og collega's wilt vieren? Wij verzorgen graag een natuurfotoshow-concert voor u!
Jacqueline van Koolwijk: info@vrijeklanken.nl of Ronald Peeters: 06-19601101

Nicole en Jacqueline

Nicole en Siem

Optredens 

 

zaterdag 7 april '18

Retraite RidhwanSchool Nederland Amsterdam
(besloten voorstelling)

zaterdag 31 maart '18

Ned. Hervormde Kerk in Epse
Lochemseweg 36 Epse
16:00u-18.30u
Entree: € 10

zaterdag 31 maart '18

Inanna Festival of Shadow and Light
Klooster Nieuwkerk in Goirle
GEANNULEERD 3-3-18
 
maandag 17 april '17De Smederij, Soerendonk

zondag 8 januari '17
 
Palaya Den Bosch
zondag 25 september '16
 
Slot Zeist
zaterdag 20 augustus '16Slot Zeist


CD Nectar - Levenslicht

Vanaf 8 januari 2017 is de tweede cd die de formatie NECTAR opgenomen heeft, te koop.

Uit de aankondiging:
'De unieke fotoreeks "Mystic Lights" van natuurfotograaf Ronald Peeters vormde als het ware de partituur voor de live ingespeelde improvisaties die op de cd te beluisteren zijn.'